Menu

Gover

Gover is een tijdelijke vereniging waarvan de baggervenootschap DC Dredging deel uitmaakt.

Gover heeft een concessie van de Vlaamse gemeenschap voor 11 jaar toegewezen gekregen om 3,5 miljoen ton zand te exploiteren te Lochristi bij Gent.

 DC Dredging baggert dit zand met één van haar baggerschepen, de cutter « Hoogerheide ». Het zand wordt in een ontwateringsbekken opgeslagen. Het zand wordt al dan niet gesorteerd, gewassen of gezeefd verkocht.

De aannemers en betoncentrales van de streek zijn enthousiast over deze nieuwe producten. Er is een mengcentrale ter plaatse.

Société d'Exploitation des Carrières d'Yvoir S.A. (S.E.C.Y.)

Group De Cloedt heeft op 12 juli 2013 100% van de aandelen in Société d'Exploitation des Carrières d'Yvoir  S.A. (SECY) te Yvoir in Wallonië gekocht van Ballast Nedam. Group De Cloedt's dochterbedrijf Granulats et Sables de Wallonie N.V. is de nieuwe eigenaar. Deze aankoop past in de strategie van Group De Cloedt om haar positie als producent en handelaar in granulaten te versterken.

De zandsteengroeve in Yvoir, levert een hoogwaardige kwaliteit harde zandsteengranulaten, die vooral gebruikt worden bij de productie van asfalt en als ballastmateriaal voor spoorwegen. Sommige kalibers zijn ook geschikt voor de fabricage van betonproducten. De zandsteengroeve SECY Yvoir produceert jaarlijks tot 600.000 ton steenslag.

Tussen SECY en Group De Cloedt's dochteronderneming Granulats et Sables de Wallonie N.V. bestaat er al jarenlang een commerciële samenwerking. Met deze transactie gaan deze betrekkingen een nieuwe fase in waarbij de belangen van klanten, medewerkers en anderen stakeholders gewaarborgd zullen blijven.

www.secy.be

Carrières Du Fond des Vaulx S.A. (CFV)

Op 16 januari 2014 werden de aandelen van Carrières du Fond des Vaulx  S.A. (CFV) te Wellin in de provincie Luxemburg en van Wellinvest, voorheen integraal eigendom van Cimescaut, overgenomen door Group De Cloedt (DC Industrial N.V.) en Switex bvba die nu elk 50% van de aandelen in beide vennootschappen bezittten. Deze participatie kadert in de strategie van Group De Cloedt die haar positie op de Belgische granulatenmarkt wenst te versterken.

CFV produceert kalksteengranulaten die beantwoorden aan de standaard kwaliteitsnormen van haar klanten (CE+, Benor voor België en Granulats Certifiés voor het Groot-Hertogdom Luxemburg). Deze producten worden gebruikt in verschillende toepassingen : stortklaar beton, prefabproducten in beton, gebouwen, bouw en openbare werken, wegenis, wegenis, wegenbouw, asfaltcentrales, spoorwegen, landbouwsector, grondreinigingsprojecten, versterking van dijken, etc. De steengroeve produceert jaarlijks  800 à 900.000 ton gebroken stenen.

Deze gemeenschappelijke acquisitie stelt de nieuwe aandeelhouders, twee familiale in België verankerde groepen, in staat de ontwikkeling van de activiteiten van CFV te waarborgen, rekening houdend met de lange termijn verwachtingen van haar klanten, haar personeel, het milieu en het behoud van de goede relaties met de gemeentelijke authoriteiten van Wellin.

www.cfv.be
 
Group DC Aggregates site