DC GROEPDECLOEDT
GROUP DE CLOEDT
Menu

GROUP DE CLOEDT heeft 50 % van de aandelen van de Carrières du Fond des Vaulx te Wellin gekocht.

16|01|14 Op 16 januari 2014, werden de aandelen van  Carrières du Fond des Vaulx (CFV) te Wellin (provincie  Luxemburg) en van Wellinvest, voorheen integraal eigendom van Cimescaut, overgenomen door Group De Cloedt (DC Industrial nv) en Switex bvba die nu elk 50%  van de aandelen van beide vennootschappen bezitten. Deze participatie kadert in de strategie van Group De Cloedt die haar positie op de Belgische granulatenmarkt wenst te versterken.
CFV produceert kalksteengranulaten die beantwoorden aan de standaard kwaliteitsnormen van haar klanten (CE 2+, Benor voor België en Granulats Certifiés voor het Groot-Hertogdom Luxemburg). Deze producten worden gebruikt in verschillende toepassingen : stortklaar beton, prefabproducten in beton, gebouwen, bouw en openbare werken, wegenis, wegenbouw, asfaltcentrales, spoorwegen, landbouwsector, grondreinigingsprojecten, versterking van dijken, etc. De steengroeve produceert jaarlijks 800 à 900.000 ton gebroken stenen.
De Belgische Group De Cloedt is actief in de ontginning, productie et commercialisatie van zand en granulaten. Ze is ook een prominente speler in het binnenvaarttransport, in grondreiniging en recyclage, milieusaneringsprojecten, strandsuppleties en baggerwerken.
Deze gemeenschappelijke acquisitie stelt de nieuwe aandeelhouders, twee familiale in België verankerde groepen, in staat de ontwikkeling van de activiteiten van CFV te waarborgen, rekening houdend met de lange termijn verwachtingen van haar klanten, haar personeel, het milieu en het behoud van de goede relaties met de gemeente Wellin.
 
RECENT NIEUWS